Esküdj velünk

Milyen egy igazi nemzetközi esküvő?

Dátum

Egy olyan világban, ahol az országhatárok elmosódnak, és a kultúrák egyre inkább egymásba fonódnak, a nemzetközi esküvő egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az ilyen esküvők földrajzi és kulturális korlátokon ívelnek át, ötvözve a modern esküvői szemléletet a hagyományokkal és a kultúrával. Ha te is vérbeli kozmopolita vagy és szeretnéd, hogy esküvőd tükrözze ezt, olvasd el cikkünkben milyen egy vérbeli kozmopolita esküvő!

A diverzitás gyönyörködtet

A kozmopolita esküvők egyik legmeghatározóbb jellemzője a sokféleség megünneplése. Manapság egyáltalán nem ritka, hogy a pár két tagja teljesen más kulturális háttérrel rendelkezik, amit kiváló lehetőséget ad gasztronómiai-, vallási- és etnikai szokások keveredésére a nagy napon. Ötvözzétek bátran családi hagyományaitokat modern felfogásotokkal, jelenítsetek meg tradicionális motívumokat az esküvői meghívón, és kísérletezzetek olyan menüsor megalkotásával, amely feledhetetlen utazásra invitálja a vendégeket.

A helyszín legyen a nagy durranás

A kozmopolita esküvők gyakran olyan helyszíneken kerülnek megrendezésre, amelyek elsőre szokatlannak tűnhetnek. Legyen szó történelmi nevezetességekről vagy indusztriális környezetről a lényeg, hogy komfortosan érezzétek magatokat a választott helyszínen. Merjetek teret engedni eklektikus ízléseteknek és véssétek bele vendégeitek emlékezetébe merész, mégis emlékezetes esküvői helyszíneteket.

Törekedj az egyediségre és az exkluzív dekorációra

A meghívott vendégek mindig olyan esküvőn szeretnének részt venni, amelyre később is szívesen emlékeznek vissza, ezért célszerű olyan dekorációs elemeket becsempészni az esküvői arculatba, amelyektől az esemény exkluzívvá válik.

Készíttess egyedi fotófalat, csináltass modern selfie keretet, ámodj meg frappáns köszönő ajándékot vagy erősen tematizáld esküvődet, így elérve azt a kreatív hatást, amit egyik vendéged sem fog egy könnyen elfeledni.

Az étel, mint önkifejezés

Az étel központi szerepet játszik minden esküvőn, ám egy kozmopolita esküvőn a menüsor talán az est legizgalmasabb részét képezi. Találjátok meg a tradicionális és az újhullám között az aranyközéputat, de ne féljetek olyan újdonságokat belecsempészni a fogások közé, amelyek megosztóak, de pont emiatt nyerik el számos vendég tetszését. Tuti tipp lehet a fine dining fogások vegyítése a tradicionális ételekkel, de mi nem hagynánk ki a mini snack jellegű falatokat sem, melyeket könnyedén tudtok prezentálni az esküvői menükártyákon.

So international!

Mivel a párok és családtagjaik gyakran különböző nyelveket beszélnek, a kozmopolita esküvők többsége többnyelvű elemeket tartalmaz. A ceremóniát célszerű olyan anyakönyvvezetőre / lelkészre bízni, aki beszéli mindkét nyelvet, így megteremtve a komfortos közeget a vendégeknek és családtagoknak. Fontos, hogy az esküvő dekorációs és információs elemei is mindkét nyelven legyenek prezentálva, pláne, ha készül esküvői weboldal is.

Ha a fent említett alapelveket figyelembe veszitek, olyan esküvőt fogtok szervezni, amit még maga Carrie Bradshaw is megirigyelne. Ha pedig szükségetek lenne segítségre az esküvői design vagy a weboldal elkészítésében, vegyétek fel velünk a kapcsolatot!

További
bejegyzések