Esküdj velünk

Hogyan írj tökéletes esküvői meghívókat?

Dátum

Az esküvői meghívó egyfajta első benyomásként is értelmezhető, hiszen a meghívott vendégek legelőször ezáltal értesülnek az esküvő hangulatáról, helyszínéről és részleteiről. Ebben a rövid útmutatóban végig vezetünk Téged a meghívó elkészítésének és megírásának legfontosabb lépésein, hogy Te is el tudd készíteni a tökéletes meghívókat nagy napotokra.

Alkoss meg egy víziót és ne ereszd el

Mielőtt bárminek is nekilátnál szánj időt arra, hogy összegyűjtsd gondolataidat és elképzeld azt, hogy pontosan milyen hangulatú esküvőt szeretnél. Fantáziálj kicsit a ruhádról, a helyszínről, a dekoráció hangulatáról, a megjelenő színekről, majd írd le a számodra legfontosabb elemeket, amelyekre hagyatkozni szeretnél az esküvő megszervezésekor. Ezután már kialakul benned egy vízió, érezni fogod milyen hatást szeretnél elérni az esküvői kiegészítőkkel, amelyek közül talán az egyik legfontosabb maga a meghívó. Ekkor már készen állsz a tervezésre.

Válaszd ki a megfelelő anyagot

Az esküvői meghívó alappillére a megfelelő anyag, amely kiválasztásakor kellőképp körültekintőnek kell lennünk, hiszen mindamellett, hogy esztétikusnak, nyomtathatónak vagy írhatónak és strapabírónak is kell lennie, illetve tökéletesen tükröznie kell az esküvő hangulatát és kettőtök személyiségét.

Visszatérve az anyaghoz, manapság már számos minőségi alapanyagból választhatsz, melyek közül mi az alábbiakat ajánljuk:

  • textilfelületű papír
  • 100% gyapot papír
  • több irányból textúrált karton
  • dombornyomott pasztell papír
  • bordázott karton
  • 100%-ban újrahasznosított ÖKO papír
  • gyöngyházfényű dekorpapír

Fogalmazz önazonosan, légy egyedi

Az esküvői meghívó szövege alapjaiban határozza meg az első benyomást, ezért fontos, hogy jól átgondolt milyen információkat és érzéseket szeretnél vele közvetíteni. Írj egy rövid jegyzetet arról, pontosan milyen tudnivalókat (helyszín, időpont, dress code, menü, speciális kérések, + egy fő stb.) szeretnél megosztani vendégeiddel, így megalkotva egy mankót, amihez a tervezés bármely szakaszában visszanyúlhatsz.

Használj egyedi, a saját szójárásoddal megegyező nyelvezetet, ami kellőképpen átadja személyiséged, humorod és kommunikációs stílusod, így megalkotva a harmóniát az információközlő és leíró részek között. Érdemes kerülnöd a klisés idézeteket és megfogalmazásokat, továbbá célszerű törekedned a kompakt, kellőképp rövid mégis velős megfogalmazásra (pl. Ceremóniánk a pajtában kap helyet, amely ezután a mennyei lakoma színterévé, később pedig a táncparketté alakul -> egyértelműen kijelölted az esküvő helyszínét, továbbá bepillantást adtál pár programelembe és az esküvő hangulatába).

Használj szép és olvasható betűtípust

Evidensnek tűnhet az esztétikus és olvasható betűtípus alkalmazása a meghívón, mégis számtalan stílustalan és nehezen kibogarászható szövegezéssel találkoztunk már, ezért azt javasoljuk törekedj a letisztultságra és a könnyű kiolvashatóságra, így minden vendéged könnyedén tudja olvasni és értelmezni soraidat.

Akár nyomtatott, akár kézzel írt verzió mellett döntesz, fontos, hogy a szöveget előre megalkosd és tördeld, így elkerülve a kellemetlen meglepetéseket. Nyomtatott szöveg esetén javasolt a Google Fonts böngészsése (főleg a kézírást imitáló betűtípusra érdemes fókuszálnod), ahol számtalan licensz nélkül felhasználható betűtípust találsz, amik később megjelenhetnek esküvői weboldaladon is, míg kézírás esetén nem árt megnézni néhány témába vágó kalligráfiai videót a nagy videómegosztó platformok egyikén.

A fenti tippek segíthetnek megkönnyíteni a meghívó elkészítésének folyamatát, ha azonban nem érzed magadban a DIY energiát, lapozd át esküvői meghívóinkat és találd meg a neked legmegfelelőbbet!

További
bejegyzések